Esimesed viis kuud oli võimalik esitada taotlusi ja sõlmida lepinguid peamiselt elektroonselt. Vastu tulles inimeste soovile, kel ei ole võimalik teostada antud toiminguid elektroonselt, avas Tallinna Kalmistud koostöös Tallinna Linnavalitsusega alates 14. juunist teeninduspunkti Tallinna Linnavalitsuse Teenindusbüroos Vabaduse väljak 7, teatas Raepress.

Inimestel on võimalik esitada taotlusi ja sõlmida lepinguid teisipäevast neljapäevani alates 8.15 kuni 17.00 ja reedeti kella 8.15 kuni 14.00. Kaasa on vaja võtta isikut tõendav dokument ja teada vähemalt ühe platsile maetu ees-ja perenime ning orienteeruvat surmaaega.

Vastavalt 01.01.2011. aastal kehtima hakanud Tallinna kalmistute kasutamise eeskirjale, on kõik senised hauaplatsi kasutajad kohustatud sõlmima kasutuslepingud nende hooldada olevate hauaplatside edasiseks kasutamiseks. Kasutuslepingute sõlmimise lõpptärmin on 31.12.2014. Elektrooniliselt saab kasutamislepinguid sõlmida Tallinna kalmistute kodulehel www.kalmistud.ee/Tallinn, kus on kirjas ka lepingu tingimused.