Köleri maal on seekordse oksjoni väljapanekust märkimiväärseim, sest esimese eestlasest akadeemilise hariduse saanud kunstniku töid on Eesti oksjonitel siiani olnud haruharva. Köleri teos on oksjonil kõige kallima alghinnaga - 112 000 eurot.

Kodumaa-ainelisi töid on Köleri loomingus vähe, millest aja jooksul on mitmed ka kaotsi läinud. Esimesed sellised teosed lõi Köler kohe pärast Itaaliast naasmist 1860. aastail. Oksjonile minevat portreed on mainitud mitmes teaduskirjutises, kuid selle asukoht on olnud siiani teadmata ja on isegi arvatud, et teos on sõjapäevil hävinud. Maalile lisab erakordsust sellel kujutatud modell – Villem Tamm, keda kunstnik kasutas 1879. aastal maalitud Tallinna Kaarli kiriku altarimaali "Tulge minu juurde" Kristuse prototüübina.

Oksjonile läheb ka Ülo Tederi maal „Helmi Puuri portree“ aastast 1956, millel on kujutatud Estonia ooperi- ja balletiteatri tolleaegset priimabaleriini Helmi Puuri, kes tantsis peaosa nii Pjotr Tšaikovski "Luikede järves" kui ka "Pähklipurejas". Omanäoliseks lisandiks on ka teadmata autori skulptuur "Lamav akt", mis leiti 1944. aastal hävinud Vanemuise teatrihoone varemetest.

Oksjonil esinevad veel suurtest meistritest graafika alalt Eduard Wiiralt, Salome Trei ja Erich Pehap; akvarellis Juhan Nõmmik, Aleksander Pilar ning Richard Uutmaa; maalis Aleksander Vardi, Elmar Kits, Leili Muuga, Johannes Uiga ja Harri Pudersell. Kaasaegsemast kunstist on esindatud Jüri Arrak, Enn Põldroos, Leonhard Lapin ja Albert Gulk.

Kokku läheb enampakkumisele 51 kunstiteost 41 kunstnikult. Kõige madalama alghinnaga teos on 275 eurot. Valikus on esindatud graafika, maalikunst, joonistus ja skulptuur ajavahemikust 19. sajandi keskpaik kuni tänapäev. E-Kunstisalongi XXXII oksjon toimub laupäeval, 5. aprillil.