Marika Roomere üleskutse
Avalik küsimus kõigile headele inimestele: milles on meie vanemad, kes on elanud väärika elu ja jõudnud oma tee lõpusirgele, süüdi?


Miks nad peavad hooldusraviasutustes taluma alamakstud sanitaride sõimu ja mõnitamist? Kas sovjetiaegne suhtumine ei võiks kord taanduda?


Ja tähtsaim - kuidas teha nii, et hooldus, mis maksab keskelt läbi 20 eurot ööpäevas (600 eurot kuus) ei taanduks mähkmete vahetusele (mitte vajadusest lähtuvalt, vaid kellaajaliselt ja brigaadiviisiliselt), vaid oleks inimväärne?


Allikas: Facebook
Roomere leidis, et hooldekodu lepingu ülesütlemise põhjus peitus artikli ilmumises.

"Formaalne põhjus oli see, et mul oli võlg. Üldiselt tuleb sellisel juhul ikkagi kliendiga suhelda mitte paugupalt kiri saata. Kui ettevõttel on kahekuine võlg, siis ei esitata ju kohe pankrotiavaldust, vaid ikkagi suheldakse sel teemal," kommenteeris Roomere.

Samuti esitas ta sihtasutus PJV Hooldusravi Hiiu osakonna kohta kaebuse Eesti Patsientide Esindusühingule.

Marika Roomerel oli Eesti Ekspressi andmetel hooldusjuhi Merike Trahviga kokkulepe, et kuna isa eestkoste saamine venib ja ta ei saa seetõttu kuumakset kohe tasuda, siis maksab ta selle rahaasjade klaarumisel koheselt.

Hiiu õendushoolduskodu juht Merike Trahv leidis, et tal ei ole õigust osapoolte omavahelist kokkulepet kommenteerida. "Kahjuks need kokkuleppeajad on ületamatult möödas, need tärnid mis ta [Roomere] ka ise pakkus," lausus Trahv.

Roomere ei tea veel, mis tema isast pärast 12. juulit edasi saab.

"Igal juhul tegelen sellega. Õnneks ma ei ole üksi. Juba eile pakkusid mitu head inimest mulle abi, sealhulgas Eesti Kinoliit ning üks koduõendusega tegelev ettevõte," lausus Harry Rehe tütar.

Roomere avaldas esimesel juunil oma Facebooki lehel avaliku pöördumise, millega lootis hooldushaigla patsientide paremat kohtlemist.

"Eelkõige ootan, et kõik patsiendid saaksid väärilise hoolduse osaliseks, et neid ei hooldataks kui tülikaid asju. Ma ei ütle, et seda teevad kõik hooldajad. Nende hulgas on väga kenasid ja toredaid inimesi, aga paraku see negatiivne paistab silma," tõdes Roomere.