"Esimest korda läheb võim üle valimiste teel ning loodetavasti on tulemuseks ka tugeva parlamentaarse opositsiooni tekkimine," kommenteeris Lahtein Delfile valimistulemusi.

Eesti on Lahteina sõnul alati toetanud Gruusia demokraatlike reforme ning NATO ja EL-i suunalist lõimumist, mistõttu ta riikidevahelise koostöö jätkumises probleemi ei näe.

Lahtein toob välja Ivanišvili tänase intervjuu Deutsche Presse-Agenturile, kus uus valitsujuht seab Gruusiale eeskujuks just Balti riigid. "Ivanišvili tunnustab Balti riike, kes eks-sovjettidena liikusid mõistliku poliitika abil EL-i ja NATO-sse ning on tema sõnul rajanud puhta demokraatia. Seega arvan, et meie toetus jätkub, kui just Gruusia uus valitsus ei tee mingil põhjusel kannapööret," ütles Lahtein.

Üks mure seoses Gruusia Unistusega Lahteinal siiski on - nimelt koondas Ivanišvili oma liikumises ühe mütsi alla palju erinevate vaadetega poliitilisi parteisid ja liikumisi. "Väga huvitav on nüüd näha, kuidas ja kas need erineva suunitlusega poliitilised jõud suudavad ka valitsuse moodustamisel ning parlamendis ühtse jõuna edasi tegutseda," ütles Lahtein.

Gruusia ühiskonnas toimuv on Lahteina sõnul alati olnud emotsionaalne ja temperamentne, kuid kui ollakse ennast välja elatud, siis rahunetakse ning hoolimata valimiseelsest polariseerumisest suudetakse kindlasti ühiselt edasi minna.

"Probleemid, millega riik peab toime tulema, vajab kogu rahva ühist pingutust. Kerge see loomulikult olema ei saa, näiteks võiduka Ivanišvili ja veel aasta jagu presidendiks oleva Saakašvili koostöö võib siiski keeruliseks osutuda," lisas Lahtein.

Bidzina Ivanišvili opositsiooniliit sai viimastel andmetel 55 protsenti häältest, mis annab 150-liikmelises parlamendis 77 kohta. President Mihheil Saakašvili Ühinenud Rahvuslik Liikumine sai 40 protsenti häältest.