Taliga kinnitas Delfile, et streigist võtavad osa transpordi, tööstuse, energeetika, sõltumatute meremeeste, metallitöötajate ja teenindus-kaubandustöötajate ametiühingute liikmed.

Ametiühingute keskliidu väljakuulutatud streik algab hommikul kell kaheksa ja kestab kuni kella kuueni õhtul. “Kui palju konkreetsed toetusstreigid meie nõudmistele kestavad, sõltub ettevõttest ja kohast,” rääkis ametiühingute juht.

“Me palume võimalike ebamugavuste pärast vabandust, kuid ametiühingutel ei ole muid alternatiive,” ütles Taliga täna Eesti Raadio uudistele.

Streik on suunatud mitte tööandjate, vaid valitsuse poliitika vastu. Tegemist pole üldstreigiga, mis elu seisma jätaks. “Meie protestistreigi eesmärk pole tekitada tööandjaile võimalikult suurt majanduslikku kahju,” rõhutas Taliga.

Streigid toimuvad ajavahemikus kell 8-18, nende kestus ja ulatus sõltuvad konkreetsest ettevõttest.

Tallinnas ühinevad toetusstreigiga ametiühingute väitel ka Tallinna autobussikoondis ning Tallinna trammi- ja trollipark. Ühistransport on sel juhul Tallinnas seiskunud tund aega, kella 10.15 kuni 11.15ni, vahendab Raepress Eesti transpordi- ja teetöötajate ametiühingu esimeest Peep Petersoni.

Samuti korraldavad ametiühingud teisipäeval streigikoosolekuid ning koguvad allkirju valitsuse poliitika vastu.

Streigiaktsioonides osaleb ka teenistujate ametiliitude keskorganisatsioon TALO.

Taliga osales täna riigikogu õiguskomisjonis toimunud uue töölepinguseaduse muudatuste arutelul, kus kompromissi ei saavutatud. Ametiühingujuhi kinnitusel ei tulnud valitsus vastu ei koondamishüvitiste senise määra säilitamises samaks ajaks, kui lükkub edasi töötuskindlustushüvitiste tõus ega ka öötöökorralduse osas.