Värk ütles, et kultuuriministeeriumi autoritaarne suhtlusstiil talle ei sobi ning seetõttu on ta otsustanud nõukogust välja astuda.

Samal pressikonverentsil kirjeldas täna nõukogust tagandatud ja Kalju Komissaaroviga asendatud Jaan Puusaag, et minister Rein Lang seadis ta ultimaatumi ette ilmuda talle aru andma kolmapäeva hommikul kella 9 ja 11 vahel.

Kuna see aeg aga Puusaagile ei sobinud, sai ta teate enda tagandamisest. "Pakkusin ministrile kokkusaamiseks kolmapäeva pärastlõunast või neljapäeva hommikust aega, aga seda Lang ei aktsepteerinud ning teatas, et hommikul kohale ilmumine on käsk," rääkis Puusaag.

Värk lisas veel retoorilise küsimuse, et tahaks teada, kellele oli mõeldud eilne Mari-Liis Lille sõnavõtt. "Tahaks samuti küsida, et mis on pildil valesti?" ütles Värk.

Sihtasutuse Nuku juhid otsustasid täna anda täna pressikonverentsi, et kommenteerida teatri ümber lahvatanud skandaale.

Kultuuriminister Rein Lang kutsus täna tagasi SA NUKU nõukogust esimehe Jaan Puusaagi, kes väidetavalt ei õigustanud talle pandud lootusi.

Minister Langi sõnul polnud teatri juhi Meelis Pai poolt eraõiguslikus vormis tegutseva teatri nõukogusse esitatud Puusaag õnnestunud valik.

Minister soovis Puusaagiga eelnevalt kohtuda ja olukorra üle arutada, kuid Puusaag ei leidnud selleks võimalust.

SA NUKU nõukogu uueks liikmeks nimetas Lang lavastaja Kalju Komissarovi. Tema valimisel said määravaks pikaajalised teatritöö kogemused. Komissarov on olnud nii Noorsooteatri kui ka Ugala peanäitejuht ning praegu töötab ta Viljandi kultuurikolledži lavakunstide osakonna juhtiva õppejõuna. Komissarov kuulub ka SA Eesti Draamateater nõukokku.