Tornaadol harjutatakse brigaadi allüksuste liikumist linnakutest maastikule ning stsenaariumiga määratud objektide hõivamist, samuti tuleb 1. jalaväebrigaadi tegevväelastel ja ajateenijatel rünnakutega tagasi võtta alad, mille vastane on hõivanud. Vastase rollis on seekord Ameerika Ühendriikide Eestis viibiva kompanii õhudessantväelased, teatas kaitseväe peastaap.

"Tornaado on meie viimane õppus enne Siili ning puudutab kõiki 1. jalaväebrigaadi allüksusi. Harjutuse peamiseks eesmärgiks on harjutada tegutsemist eelkõige tavasõja tingimustes ning tõsta seeläbi meie valmisoleku taset," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron
Kalmus. Siili eelse hinnangu saavad Tornaadol Kalevi jalaväepataljon, õhutõrjepataljon, suurtükiväepataljon ning pioneeripataljon.

Harjutusel kasutatakse ameeriklastelt laenatud laservestisüsteemi MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System). MILES on laseranduritel põhinev laservestist ja relvarauaandurist koosnev simulatsioonisüsteem, mis fikseerib paukpadruni plahvatuse ning annab tänu laserkiirele osalejatele
tagasisidet lasu täpsuse kohta. 1. jalaväebrigaadi ja liitlaste käsutuses on Tornaado ja Siili ajal 600 komplekti MILES-tüüpi laserveste.

1. jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi koosseisu kuulub ka elukutselistest kaitseväelastest koosnev kiirreageerimisvõimega jalaväepataljon Scoutspataljon.

Samuti kuuluvad 1. jalaväebrigaadi koosseisu Kalevi ja Viru jalaväepataljonid, tagalapataljon, pioneeripataljon, õhutõrjepataljon, suurtükiväepataljon ning tankitõrje-, staabi- ning luurekompanii.