Murastes paikneva sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži saalis viibinud linnade ja valdade esindajatest (suuresti Harjumaa omavalitsustest –toim) 30% toetas anonüümsel hääletusel Kaljuranda.

Talle järgnes toetuselt Mailis Reps, kellele poolt andis hääle 23% kohalviibinutest.

Kolmandat ja neljandat kohta jagasid 15% toetusega Siim Kallas ja Allar Jõks.

Kõige väiksem oli toetus Mart Helmel (10%) ja Eiki Nestoril (7%).

Kaljurand ütles Delfile oma toetust nii rahva kui ka debatil viibinute seas kommenteerides, et inimestel on olnud võimalik temaga tuttavamaks saada. „Kui alguses teati mind ainult diplomaadina, suursaadikuna, siis selle aasta jooksul olen ma käinud väga palju esinemas ja rääkinud mitte ainult välispoliitikast, vaid ka laiematel teemadel,“ sõnas ta.

Välisminister tõdes, et inimesed tunnevad praegu tõenäoliselt puudust suhtlemisest, selgitamisest ja sümpaatiaga suhtumisest. „Ju siis see, kuidas mina näen Eesti tulevikku ja kuidas ma näen Eesti rahvast ja kuidas ma tahaksin Eestit paremaks muuta koos eestimaalastega, on see, mida eestimaalased ootavad,“ uskus ta.

Kaljurand kinnitas, et tal on selle toetuse üle väga hea meel. „Ma olen selle üle väga uhke, aga ma saan ka aru, et see on suur vastutus,“ tunnistas ta.

Harjumaa Omavalitsuste Liit (koostöös Eesti Maaomavalitsuste liiduga) korraldas täna esimese suurema presidendikandidaatide debati. Delfi TV tegi debatist ka otseülekande ja ühtlasi on kogu debatt järelvaadatav.

Debatil osalesid Mart Helme, Allar Jõks, Marina Kaljurand, Eiki Nestor ja Mailis Reps. Osalemisest loobus kutsututest vaid Siim Kallas.