Sõidusoodustus kehtib alates 1. märtsist harjumaalastele seni, kuni Tallinn on omavalitsustega sõidusoodustuste tingimuste osas kokku leppinud.

Abilinnapea Toomas Vitsut ei pidanud reaalseks, et Tallinn jõuab omavalitsustega 1. septembriks piletisoodustuste osas kokkuleppele, pigem kestavad läbirääkimised aasta lõpuni.

22 valla- ja linnavolikogude esimeest 24 Harjumaa omavalitsusest saatsid teisipäeval Tallinna linnavolikogule ühiskirja, milles taotlevad tallinlasele ja mittetallinlasele sõidupiletite erinevate hindade rakendamise edasilükkamist 1. septembrini. Pöördumisega ei ühinenud Keila valla ja Paldiski juhid.

Omavalitsusjuhid tõdesid, et Tallinna uue ühistranspordi korralduse ettevalmistusperioodil ei tehtud koostööd Harjumaa valdade ja linnadega ning otsused langetati ühepoolselt, teatas BNS-ile Harjumaa Omavalitsuste Liit.

Edasilükkamine annaks võimaluse oodata ära õiguskantsleri hinnangu Tallinna linnavolikogu vastava määruse kohta, teha vajalikke uuringuid ja kujundada Tallinna ühistranspordi rahastamiseks kõiki asjast huvitatud pooli rahuldavad koostöömudelid.

Läbirääkimisi Tallinna ID-kaardil põhineva ühissõidukite piletisüsteemiga ühinemiseks on seni otsustanud alustada vaid Maardu linn ja Saue vald.