Haridusministeeriumi pressiesindaja Liina Seisler ütles Eesti Päevalehele, et Maria Savisaare võttis minister endale abiks ning Sirje Priimäe poole kohaga nõunikuks. Ministri teiseks poliitiliseks nõunikuks saab Jaan Tõnissoni instituudis töötav Urve Läänemets.

“Nende töölevõtmise tingimused pole veel teada, otsused tulid täna (kolmapäeva — BNS) hommikul suhteliselt ootamatult,” ütles Seisler.

Ta lisas, et abi ja nõunike ülesandeid täpsustatakse. “Nad on ilmselt inimesed, keda minister peab väga vajalikeks enda juurde võtta,” ütles Seisler.

Jaan Tõnissoni instituudi direktor Agu Laius märkis, et hoolimata Maria Savisaare ja Sirje Priimäe tugevast seotusest Keskerakonnaga ei näe ta nende tööleminekus haridusministeeriumisse midagi halba.

“Priimägi ja Läänemets on raudselt oma ala tugevad asjatundjad,” kinnitas Laius.

Urve Läänemets on Laiuse sõnul Eestis tugevaim õppekavade asjatundja. “Õppekava teema on üks olulisemaid, mis haridusministeeriumis on lähitulevikus vaja selgelt lahendada,” märkis ta. “Selle teemaga on Jaan Tõnissoni instituut kursis, oleme sellega tegelenud ja end appi pakkunud, kuid siiani pole meid vajatud.”

Laiuse kinnitusel on Läänemets selle teemaga soovinud tegeleda ja kui ta on nüüd läbi ministri nõuniku koha selle väljundi leidnud, on see tänuväärne.

Haridusministri abi Maria Savisaart oli Laiusel raske hinnata. “Eks see on ministri ja Keskerakonna enda otsustada. Kuid Maria Savisaar on vähemalt noortepoliitika küsimustega aktiivselt tegelenud ja valdab hästi ka üliõpilaskondade liidu temaatikat,” ütles Laius.

Keskerakonna juhtidele lähedastest inimestest töötavad kõrgetel kohtadel veel Edgar Savisaare abikaasa Vilja, kes on Põhja-Tallinna asevanem, ning Keskerakonna peasekretäri Küllo Arjakase abikaasa Pille Arjakas, kes on abilinnapea nõunik.