"Haridus- ja teadusministri Jevgeni Ossinovski kirjas Brüsseli eesti lapsevanematele öeldakse selgelt, et HTM toetab ettepanekut luua eesti keele sektsioon Brüsseli IV Euroopa koolis (Laeken) alates 2016.-2017. õppeaastast," kirjutab üks Brüsseli eesti kooliga seotud olevatest inimestest Facebookis.

"NB! Ministri kiri kannab märget "asutusesiseseks kasutamiseks" ning sellele on pandud juurdepääsupiirang 75 aastaks ehk kuni 16.12.2089," lisas ta.

Haridus- ja teadusministeeriumi kinnitusel ei ole sellises kirjas miskit ebatavalist.

"Asutusesisese kasutamise märge on kirjale lisatud tulenevalt avaliku teabe seadusest, mis sätestab teabe asutusesiseseks tunnistamise alusena selle, kui teave sisaldab isikuandmeid. Muud põhjust siin ei ole ja kirjas käsitletud sisuline info ei sisalda midagi salajast," ütles Delfile haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Tarmu Kurm.

"Tänaseks on ka kogu kõnealune vajalik info meie eesti lastevanematele Brüsselis edastatud," lisas ta.

Ministri nõunik Heidi Ojamaa selgitas, et kiri oli asutusesiseseks kasutamiseks selle pärast, et see kiri läks lapsevanema isiklikule aadressile.


Juurdepääsupiirangu aluseks on teave, mis sisaldab isikuandmeid, kui sellisele teabele juurdepääsu võimaldamine kahjustaks oluliselt andmesubjekti eraelu puutumatust, lisas Ojamaa.