Kunstiakadeemia avalike suhete juht Solveig Jahnke rääkis Delfile, et akadeemia ootab jätkuvalt vastuseid ning seni uut infot seoses sundvalduse seadmise, rahastuse saamise ega auditi valmimisega koolile saadetud pole.

Haridus- ja teadusministeeriumi konsultant Rein Joamets ütles Delfile auditi kohta, et selle lõpparuanne on koostamisel, kuid veel pole teada, millal see avalikuks saab. Joamets kinnitas ka, et Eesti kunstiakadeemia uue hoone rahastamise osas on käimas põhjalik arutelu. Fakte ja põhjendusi, mis tuleb läbi vaadata, on Joametsa sõnul 30–40 lehekülge.

Kunstiakadeemia nõukogu otsustas 7. veebruaril, et vaidlustab sihtasutus Archimedese otsuse jätta akadeemia ilma uue maja ehitamiseks lubatud 12 miljonist eurost Euroopa rahast. Vaide esitamise tähtaeg oli 10. veebruar ning Archimedesel oli selle läbivaatamiseks aega viis päeva. Sihtasutus saatis pärast asja arutamist ministeeriumile oma muutmata seisukoha ja soovitas EKA-le tõukefondide raha siiski mitte anda, kuna seda ei jõuta tõenäoliselt õigeks ajaks ära kasutada.

Soovitus saadeti ministeeriumile veebruari keskel ja asja arutamiseks on aega 30 päeva. Kui haridus- ja teadusministeerium akadeemia vaiet ei rahuldata ja Archimedese otsus jääb jõusse, siis tuleb EKA-l ettemaksuna saadud 2,25 miljonit eurot 90 päeva jooksul tagasi maksta.