„Kõik, kes tunnevad Jürgen Ligi, teavad teda kui väga tugeva õiglustundega inimest, kes juhiks puudustele tähelepanu isegi kui seal töötaks tema parim sõber,” lausus Margus Hanson meediale saadetud teates.

“Täna üritatakse probleemist mööda minna, silitades sisulisi probleeme poliitiliseks vaidluseks,” lisas Hanson. “Mida puutub poliitiline eelistus sinna kus on korralagedus? Kord ja käsuliin kas on või ei, vahepealset varianti pole olemas.”

Ajakirjanduses on kajastamist leidnud kaitseväe käsuliini puudutava teenistusliku järelevalve kokkuvõte. Kaitseministeerium algatas teenistusliku järelevalve seoses probleemidega käsuliini korralduses Afganistanis paikneva väeüksuse, maaväe ülema ja peastaabi ülema vahel.

Margus Hanson astus kaitseministri kohalt tagasi, kuna üle-eelmise aasta 30. oktoobril tema kodus käinud vargad viisid kaasa sülearvuti, mis sisaldas riigisaladusi. Uurimisel tuvastati, et Margus Hanson viis riigisaladust sisaldavad dokumendid turvaalalt välja ja jättis nad järelevalveta.