Kaitseministeerium teatas, et Eestil kui liituval riigil tuleb tulevikus teha kiirreageerimisjõududesse omapoolne jõukohane panus.

2006. aasta sügiseks täielikus tegutsemisvalmiduses olevad NATO kiirreageerimisjõud olid Brüsselis NATO kaitseministrite kohtumisel arutlusel olnud teemadest esmaspäeval detailseima arutluse all.

Kiirreageerimisjõudude ülesandeks on ülioperatiivselt läbi viia spetsiifilisi ülesandeid mis tahes maailma punktis ja operatsioonipiirkonda ette valmistada järgnevatele väeüksustele.

NATO peasekretär Lord Robertson rõhutas oma sõnavõtus, et ülimalt tähtis on alliansi liikmesriikide suurem panustamine NATO stabilisatsioonivägedesse. Samuti pidas Robertson ülimalt tähtsaks nende maavägede osakaalu tõusu, mis on suutelised osalema NATO üksuste kooseisus.

Kaitseministrite kohtumisel jäid kõlama põhimõttelised otsustused muuta kaitseplaneerimine senisest paindlikumaks ja reageerimisvõimelisemaks.

Ministrid väljendasid ka lootust, et NATO uus juhtimisstruktuur, mis peab olema funktsioneerimisvalmis 2006. aasta suveks, tugevdab transatlantilist sidet, hoiab kokku ressursse ja tagab senisest operatiivsemat ning efektiivsemat operatsioonide läbiviimist erinevatel tasanditel.