„Me leidsime koos, et NATO tegevus on keskne Ameerika Ühendriikide, Euroopa ja maailma julgeoleku jaoks tervikuna. Minu vestluspartnerid rõhutasid, et valitud president Donald Trumpi ümbritsevad inimesed, kes mõistavad NATO võtmerolli,“ ütles Hanso. „NATO oli, on ja jääb meie julgeoleku tagatiseks ning nõustusime, et ka Euroopa peab ise rohkem panustama. Eesti jaoks on see iseenesestmõistetav.“

Hanso kõneles senaatoritega Ameerika Ühendriikide sõjalise kohaloleku olulisusest Euroopas. Hanso sõnul näeb Ameerika Ühendriikide Senat liitlaskohustusi raudkindlana.

Senaator Ron Johnson on senati välisasjade komitee Euroopa alakomitee (Senate Foreign Relations Committee Subcommittee on Europe) esimees ja sisejulgeoleku (Homeland Security) komitee esimees.

Senaator Roger Wicker on senati relvajõudude komitee merejõudude alakomitee (Senate Armed Services Committee Subcommittee on Seapower) esimees ja nn Helsingi komisjoni (Commission on Security and Cooperation in Europe) esimees alates jaanuarist 2017.

Senaator Tom Cotton on senati relvajõudude komitee maa- ja õhuvägede alakomitee (Senate Armed Services Committee Subcommittee on Airland) esimees. Senaator Tom Cottonist on USA ajakirjandus kõnelenud kui ühest võimalikust kaitseministri kandidaadist.

Kaitseminister Hanso sõitis Washingtonist edasi Kanadasse Halifaxi mõjukale julgeolekufoorumile.

Lisaks esinemistele esinduslikul Halifaxi julgeolekufoorumil on Hansol plaanis kohtuda veel USA senati delgatsiooniga, mida juhib senaator John McCain ja Ühendkuningriigi ning Prantsusmaa kaitseministritega.