Hanso sõnul on olümpiamängud Hiina positsiooni jaoks maailmas erakordse tähtsusega ja hetkel ollakse maailma tähelepanu keskmes, vahendab ETV24 saadet “Terevisioon”.

Hanso arvates on võimalik, et mõned riigid või sportlased võivad olümpiamänge boikoteerida, ja see oleks Hiina jaoks tõeline häbi, sest “näo hoidmine” on üks olulisemaid asju Hiina kultuuris.

Tõsiasi, et hiinlased ei osanud Tiibeti sündmusi ette näha, võib Hanso hinnagul näidata kas seda, et kontroll on nõrgenenud, või siis on tiibeti mungad osanud käituda piisavalt efektiivselt, näidates küll lojaalsust valitsusele, kuid samas tegelikult kuulunud ikkagi dalai-laamale lojaalsete usumeeste hulka.

“Minu meelest on Hiina jaoks kõige murettekitavam mitte see, et Tiibetis toimusid protestimeeleavaldused, vaid Hiina jaoks peaks olema murettekitav võib-olla hoopiski see, et need protestiavaldused ei ole toimunud mitte ainult Tiibetis,” selgitas Hanso, kelle arvates on tekkinud mingisugune protestijate võrgustik, kes omavahel suudab üritusi koordineerida.”

Hanso märkis, et kui protestiavaldused peaksid levima pealinna, seisab Hiina silmitsi oluliselt suurema protestiga, kui algul oskas oodata.