“See on lähedaste inimeste kaudu argpükslik rünnak minu isiku vastu,” ütles Luik PM Online’ile.

Luige sõnul ei tea ta, mis võib rünnaku põhjus olla. “See on mulle suur hämming. Ma arvan, et keegi ei teeks Eestis tänapäeval sellist asja, kui ta arvaks, kui tal on väga hea pidamine või katus kuskil võimuorganites.”

Siiani polnud Luike keegi hoiatanud. “Meie grupi äride tee on olnud lihtne ja avalik.”

Luik ei osanud öelda, kas see on rünnak pigem ajakirjanduse või temaga seotud äride vastu. “Mul on raske öelda. Mis ajakirjandusse puutub, siis on aru saada, et kellelegi mingil hetkel tundub, et keegi ajab teda nurka ja meelega kutsub talle uurimist või probleeme kaela. Tegelikult meedia puhul see nii ei ole, aga ma tean, et vähemarenenud meedia vastuvõtja võib tunda, et justkui meedia tegutseks tema vastu. Ta võib selleks ise väga head alust anda.”

Luik ei välistanud, et rünnaku võisid põhjustada viimasel ajal Eesti Ekspressis kirjutatud lood klannimajandusest. “Ma ei välista seda. Ma ootaks väga, mis nüüd edasi saab. Selline ligimeste kaudu hoiatamine peaks mingisuguse järje või uue signaali tooma. Ma vihkan tervikuna sellist signaalsüsteemi, hästi barbaarne.”

Luik kinnitas, et rünnakutele vaatamata ei piira ta oma esinemist “Keskpäevatunnis” ja Eesti Ekspressis. “Ma just meelega teen nii, et kõik jääb nii nagu oli. Mitte ükski esinemine ega ükski artikkel ega teemaarendus ära ei jää. Minu meelest on see abitu hirmu tekitamise katse ehk inglise keeles terror.”