Mida viimane eelarvekärbe tähendab ERRi programmile. Millest peate
loobuma?

ERR on väljendanud, et eelarvekärpe tõttu ükski regulaarne saatesari ära ei jää. Oleme aga pidanud vähendama saadete ja üksikprojektide eelarveid. Nii näiteks oleme jaganud teleseriaali "Klass. Elu pärast" kulud kahe aasta peale ja see sari jõuab eetrisse 2010. aasta jooksul. 

Kas, kellel ja palju olete ERRi ajakirjanikest vähendanud sissetulekuid?

Iga projekti puhul vaadatakse töötasud hoolikalt üle, kuid töötajate põhipalku praegu vähendatud ei ole.

Millised saated on eelarve vähenemisega löögi all?

Täna ei lange ükski raadioprogrammide ega ETV põhisaade löögi alla. (Intervjuu toimus enne uudist, et kärbitakse öiseid raadiouudiseid - U.S.). Suvekava algab traditsiooniliselt juuni alguses ja tavakohasest veidi varem alustame sügisel ka ETV uut hooaega.

Teeb teid murelikuks "Pealtnägija" langustrend? Kas saade ja selle idee võivad uuel hooajal muutuda?

"Pealtnägija" kaotas vaatajaid sel kevadel vaid mõneks nädalaks, kuid nüüd on tavapärane arv, keskmiselt 195 000 vaatajat saate kohta, taastunud.

Telesaadete vaadatavust mõjutavad varakevadised soojad ilmad, vaatajaid jagub vähem kõigile kanalitele. "Pealtnägija" jätkab kindlasti ka sügisel, selle saatega on seotud kaks Eesti parimat uurivat ajakirjanikku ja meeskond teeb pidevalt tööd teemade kallal, millega teised Eesti ajakirjandusväljaanded ei tegele.

Milline saade on ETV talvehooaja positiivne üllataja?

Talve- ja kevadhooaja hea üllataja on "Erisaade" ja üks saatejuhtidest Anatoli Tafitšuk. Ühiskondlik-poliitilistel saadetel "Foorum" ja "Vabariigi kodanikud" on samuti varasemast rohkem kaasaelajaid, mis on kindlasti tingitud ka pingestunud poliitilisest olukorrast.

Jätkuvalt on väga vaadatavad "Õnne 13" ja teise hooaja edukalt lõpetanud "Laululahing". Kindlasti on palju tähelepanu ETV-le toonud ka igaõhtused luuletused, märgiline saade Eesti kultuurimaastikul.

Kuidas kavatseb ERR tõsta oma taset uudiste- ja ühiskonnasaadete seas?

Sellisel tasemel kui ETV ja ERR-i raadioprogrammid ei tee uudiste- ja ühiskonnasaateid ükski teine meediaorganisatsioon. Tänu "Vabariigi kodanikele" on ka rohkem mõtlevate kodanike häält meediasse jõudnud.

Nagu eelpool kirjeldasin, on huvi nende teemade vastu vaatajate hulgas pidevalt kasvanud. Vähemtähtsad pole ka Vikerraadio "Uudis+" ja "Reporteritund" ning venekeelsed saated Raadio 4-s ja "Vandekohus" ETV2-s. Ulatuslikult kajastame oma programmides ka europarlamendi valimisi juuni alguses.

Kas "Ohtlik lend" saab jätku?

"Ohtliku lennu" võimalikku jätkumist pole me arutanud. Kõik sõltub eelarvevõimalustest 2010. ja 2011. aastal.

Kas ja millisel moel jätkub suvel "Terevisioon"?

"Terevisioon" kestab tavakohaselt kuni juuni viimaste nädalateni ja alustab taas augusti lõpust.

Kuidas püütakse päästa venekeelset vaatajat, kes ei tulnud kaasa ETV 2 kolinud uudistega?

Vaidlen vastu. Venekeelse AK vaatajaskond on ETV2-e leidnud, kuid kanalite ümberpaigutused kaabelsideoperaatorite võrkudes on tekitanud alates märtsist palju segadusi ETV2-e nägemisel. Loodan, et meiepoolne teavitustöö ja digitaaltelevisiooni laiem levik aitab ka ETV2-e vaadatavust tõsta.