"ETV2 sündis 2008. aastal rahvusringhäälingu initsiatiivil, selleks lisavahendeid saamata. Käivitasime kanali, et täita rahvusringhäälinguseadust, mis nägi ette kahe teleprogrammi tootmist," ütles Tomberg Delfile. "Telekanali loomisest alates on rahvusringhääling kinnitanud, et ennekõike on see kanal suunatud süvenenud kultuurihuviga inimestele koos lastele ning venekeelsele auditooriumile mõeldud saatevöönditega. Lisavahendeid ETV2 venekeelsete saadete arendamiseks oleme saanud ainult ühekordsete ja lühiajaliste projektitoetustena. Käesoleval aastal ei rahuldanud kultuuriministeerium ega sihtasutus Meie Inimesed ühtegi sellekohast taotlust," tõdes Tomberg. Riigieelarvelised lisavahendid on tema sõnul suunatud nende kasutusotstarbe järgi ETV2 eestikeelsete lastesaadete, haridus- ja kultuurisaadete arendamisse.

Rahvusringhääling näitas kohalike valimiste eel kõiki ETV valimisdebatte ETV2-s venekeelsete subtiitritega, varustades samaaegselt otsesaatega ka venekeelse sünkroontõlkega Tallinna linnapeakandidaatide debati ETV2-s, selgitas Tomberg. "Kõigis neis debattides osalesid ka IRL-i kandidaadid. Lisaks kajastasid valimiste käiku venekeelne "Aktuaalne kaamera" ja Raadio 4 venekeelsed saated. Suurima venekeelse auditooriumiga raadiojaama Raadio 4 programmis oli kokku viis venekeelset valimisdebatti, millest uudisteportaal rus.err.ee kandis üle Tallinna linnapeakandidaatide debatti. Valimiste õhtul oli Raadio 4 eetris viietunniline valimiste õhtu erisaade," loetles Tomberg. "Leian, et rahvusringhääling täitis hästi oma kohustused venekeelse vaataja ees kohalike valimiste eel."

IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles  Delfile antud intervjuus, et suur osa venekeelsest rahvast on isoleeritud meediaruumis kas keeleoskuse puudumisel või sisulise eelistusena. "Ja see meediaruum kultiveerib usaldamatust Eesti poliitika ja poliitikute suhtes." 

Ja siis pole mõtet imestada, miks need inimesed suhtuvad eelarvamusega. Kui see linn, kus nad elavad, annab sõnumeid, et Eesti poliitikud on nende vastu. Me oleme selle meediaruumi ümberkujundamisel liikunud mitte edasi, vaid arvestades Savisaare panust, hoopis tagasi, kurvastas Reinsalu. "Omal ajal, kui ETV küsis raha oma teise programmi jaoks, siis parlament eraldas seda teadmisel, et tegemist on suures osas venekeelse kanaliga. Selle asemel näidatakse seal hoopis eesti subtiitritega "Kapten Klossi seiklusi"," lisas IRLi esimees.