"Mina ei hakka Siimuga (Kallas - toim) vaidlema. Igaühel on vaba õigus kirjutada, mis ta soovib, ja võimalus jääda väärikaks," ütles homme erakonna juhi koha Kaja Kallasele loovutav Pevkur Delfile.

Erakonna auesimees Siim Kallas ütles täna erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et ametist lahkuv Reformierakonna esimees Hanno Paevkur ei saanud erakonna juhtimisega hakkama ega suutnud motiveerida oma toetajaid.

"Hanno Pevkur ei saanud erakonna esimehena hakkama. Olin vormiliselt neutraalne, aga arvasin Taavi Rõivase tagasiastumise järel, et Hanno Pevkur on parem variant erakonna esimeheks kui Kristen Michal. Toetasin teda erakonna juhatuses. Aga tema toetajaskond lagunes laiali. Tema kõned ja intervjuud olid igavad ja ebahuvitavad. Jutt mingitest "uuendusmeelsetest", kes justkui on koondunud Pevkuri ümber, kuulub huumori valdkonda. Ta ei osanud juhtida fraktsiooni, ka seal ei suutnud ta motiveerida oma toetajaid," leidis Kallas.

"Hanno Pevkuri kui mingi märtri haletsemine on naeruväärne ega aita kuidagi kaasa valimisvõidule aastal 2019," lisas Kallas.

Homme toimub Reformierakonna üldkogu, kus valitakse erakonnale uus juhatus ja esimees. Ainus esimehe kandidaat on Euroopa Parlamendi saadik, erakonna aseesimees Kaja Kallas.