"Keskerakond ei suuda leppida Kristiine halduskogu kaotusega 7:9 ning püüab leiutada paragrahve, et tühistada enda kaotus. Kuigi Keskerakonna kaotus on ilmselge, püüab erakond põhjendamatult hääletust tühistada," ütles Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto.

Matto sõnul ilmestab see hästi Keskerakonna esimehe ja ametist tagandatud Tallinna linnapea Edgar Savisaare tahet tõsta nii end kui ka kogu erakonda väljapoole Eestis kehtivat õigusruumi. "See ei ole esimene kord, kui Keskerakond proovib teha midagi väljaspool õigusruumi. Viimati proovisid nad seadusevastaselt muuta oma erakonna põhikirja, et Keskerakonda saaksid kuuluda ka kuriteos süüdi mõistetud isikud," lisas Matto.

Teadaolevalt ei esitanud keegi Kristiine halduskogu koosolekul vastuväiteid ega proteste eelmise esimehe umbusaldamise küsimuse arutelul, nagu väidavad keskerakondlased. "Seda kinnitab ka halduskogu koosoleku protokoll. Vastavalt Tallinna linna põhimäärusele võeti otsused vastu poolthäälte enamusega ning jõustusid vastuvõtmise hetkest. Kõik halduskogu otsused kehtivad seni, kuni otsust ei ole halduskogu poolt tühistatud," rõhutas ta.

"Keskerakonnal on õigus taotleda halduskogu otsuse tühistamist kohtus. Samas on oluline tagada, et Keskerakond ei kasuta tulevases õigusprotsessis Kristiine või Tallinna maksumaksja vahendeid, kes on väljendanud demokraatlikku soovi näha halduskogu juhina sotsiaaldemokraat Maris Silda," selgitas Matto.