Hannes Tamjärv rääkis ETV saates "Kahekõne", et erakooli loomine on olnud tema elu kõige kasumlikum investeering, kuid mitte rahalises mõttes, vahendab ERR Uudised.

"Vastupidi, ma olen reaalselt isiklikult umbes esimesed üheksa aastat koolile peale maksnud. Nüüd viimased kaks-kolm aastat on tõesti tekkinud kasum. Aga tasuks kõiki erakoole vaadata - väga vähesed on olnud kasumis aeg-ajalt," ütles Tamjärv ja lisas, et erakoolide puhul ei ole tähtis kasumi teenimine, vaid see, kas sellest süsteemist kunagi raha välja võetakse.

"Meil on lihtne see, et algusest peale oli kokkulepe, et kõik ehk umbes 4,5 miljonit, mille meie aktsionärid on ettevõttesse pannud, et formaalselt on see aktsiakapital, aga sisult on see kingitus," sõnas ta.

Tamjärve sõnul on see müüt, et erakoolid on äriettevõtted ehk kasumi teenimiseks tehtud. Ta kinnitas saates, et ühtegi erakooli ei ole tehtud raha pärast ja samas peaaegu ühelgi lapsel pole ka raha pärast jäänud erakooli tulemata.

Tamjärv selgitas saates ka seda, et tema kooli keskmine õppemaks on 167 eurot ja see raha on kulunud eranditult laste ja õpetajate peale. Kui riik toetaks Rocca al Mare kooli sama palju kui riigikooli, siis oleks tema sõnul õppemaks ilmselt 0 eurot.