"Eelmisel reedel, 13. jaanuaril pöördus minu poole Kaitsepolitsei esindaja ja näitas 450 lehekülje paksust paberipakki, mis osutus väljatrükkideks minu meilitsi peetud kirjavahetusest. Kaitsepolitsei
tundis huvi, kuidas sattus minu kirjavahetus Priit Toobali tööruumidesse, kus see läbiotsimise käigus mõni päev varem avastati," selgitas Rumm.

"Ma ei tea, kuidas sattus sinna minu meilipostkasti valimatult välja trükitud sisu. Meilipostkastis oli kirjavahetus sajakonna erineva inimesega erinevatel teemadel," kinnitas ta.

"Kindlasti kirjavahetus sattunud Keskerakonna ruumesse vastu minu tahtmist ning rikkudes põhiseaduslikku põhimõtet, mille kohaselt „igaühel on õigus tema poolt või temale posti, telegraafi, telefoni või muul üldkasutataval teel edastatavate sõnumite saladusele.“,"kirjutas Rumm ning avaldas lootust, et uurimise tulemusena selgub, kes ja miks on tema õigust kirjavahetuse saladusele rikkunud.

Rumm lisas ka, et sellel lool pole mingit pistmist tema praeguse tööga, kuna kogu seadust rikkudes omandatud kirjavahetus pärineb ajast, mil ta polnud veel asunud tööle Euroopa Komisjoni Eesti esinduses.