1. oktoobril esietenduv “Grease National Tour”, mille hulk etendusi on juba välja müüdud, tuleb publiku ette näiteks San Franciscos, Las Vegases ja Los Angelese Oscarite jagamise paigas Kodak Theatreis, kirjutas Eesti Päevaleht.

Muusikali lavale toova firma Phoenix Productions mänedžeri Mike Bauderi sõnul oli Hanna-Liina naispeaosalise Sandy rolli sobivaim.

“Hanna-Liina oli parim — ta laulab hästi ja näeb väga hea välja,” ütles Bauder. “Meile oli küll pisut murettekitav välismaalase palkamisega kaasnev tohutu paberimajandus, pidime töölubade ja muu sarnasega tegelemiseks lausa eraldi inimese palkama, aga nüüd on kõik korras.”

“See ei ole absoluutselt üllatuseks,” kommenteeris Hanna-Liina Võsa edu USA-s ETV lasteekraani muusikastuudio juht Eve Viilup. “See oleks pidanud juba ammu juhtuma,” lisas Viilup, kelle juurde tuli Võsa laulma viieaastasena.

Ka ETV tütarlastekoori kunstiline juht Aarne Saluveer polnud Võsa edust üllatunud.

“Selleks sai ise Ameerikasse soovitusi kirjutatud, Eestis tehti palju tööd,” lausus ta.

Saluveeri sõnul on maailm rändavaid muusikaetendusi täis. “Grease’i” ringsõidu tähtsus on tema sõnul selles, et sellised etendused on hüppelaud järgmistele.

Hanna-Liina ütles ajalehele, et on 22-liikmelises näiteseltskonnas ainuke välismaalane, ka kaheksa bändiliiget ja kümmekond abilist- mänedžeri on kõik ameeriklased.

“Mul on see esimene kord inglise keeles muusikali laulda, aga ei usu, et probleeme tuleb,” lisas ta. “Igapäevases suhtlemises vähemalt ei saanud keegi aru, et ma ameeriklane pole.”

Võsa lavapartner Jamie Iseonor ega üksi teine muusikali ameeriklastest näilejatest polnud varem Eestist midagi kuulnud.