Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu zootehniku Aita Proosa sõnul on kolmikute sünd harukordne juhtum, veel harvem jäävad kõik kolm elama, kirjutab Virumaa Teataja.

Õitsengu OÜ farmijuhataja Ilvi Suvorova rääkis, et farmirahvas ei osanud lehma pealtnäha silmitsedes küll midagi säärast oodata. “Öökarjak võttis kaks vasikat vastu ja arvas, et sellega ongi kõik,” kirjeldas ta ühel ööl juhtunut, “lüpsja tuli hommikul tööle ja sai aru, et üks vasikas on kohe veel sündimas.”

Kõigil kolmel pullvasikal on mustal laubal kena südamekujuline valge laik. Algul hoiti vasikaid omaette latrites, kuid praegu kepslevad nad juba suures aedikus koos teistega. Ka neljandat korda piima tulnud lehm on farmijuhataja hinnangul täie tervise juures, kuigi vajas pärast poegimist mõningat turgutamist.

Ilvi Suvorova on loomakasvatuses töötanud 18 aastat, kuid pole enda sõnul kolmikuid vasikaid selle aja sees varem näinud. Üle tosina aasta piirkonda teenindav loomaarst Harles Paas kinnitas sama.

Farmijuhataja pani kolmikutele küll kõrvamärgid, nagu nõuab registreerimise kord, kuid teate Põllumajandusloomade Registri ja Informatsiooni Ametile (PRIA) edastas alles mõni päev tagasi. “Ei kiirustanud, sest polnud kindel, et kõik kolm ikka elama jäävad,” põhjendas Suvorova.

PRIA pressiesindaja Heli Raamets otsis üles veiste registrisse kantud kolmikute sünnid ja leidis kogu Eesti kohta kolme aasta jooksul üheksa juhtumit.