Auriga keskus asub tegelikult Kaarma vallas Kudjape külas Tallinna tänav 88. Kiirabisse helistanud mees ütles aga, et tema täpset aadressi ei tea ja et Auriga keskus asub Kuressaare ringtee ääres. “Ütlesin, et ma ei oska teile midagi täpsemalt öelda. Sealt öeldi siis, et meie teid aidata ei saa, küsisid vaid mu telefoni numbrit,” rääkis mees, lisades, et kui ta ise Auriga juurde jõudis, siis kõik inimesed ümberringi juba helistasid kiirabisse, kirjutab Oma Saar.

“Siis läks veel tükk aega, enne kui kiirabi tuli, aga kustkaudu see auto tuli, kelle kutse peale, ei teagi. Üks naine ütles, et tal mees oli helistanud politseisse,” ütles mees.

Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg selgitas, et hädaabinumbrile helistas 24. detsembril mees, kes ütles, et helistab Saaremaalt ja et tema naine kukkus Rautakeskos maha ja ei saa püsti tõusta.

“Päästekorraldaja küsis poe aadressi, kuid helistaja ei teadnud aadressi, vaid selgitas, kus pood asub. Päästekorraldaja esitas seejärel helistajale naise tervisliku seisundi kohta täpsustavaid küsimusi,” rääkis Edvi Freiberg. “Helistaja ei olnud nõus vastama päästekorraldaja esitatud täiendavatele küsimustele abivajaja tervisliku seisundi kohta ja lõpetas kõne,” lisas Freiberg.

Kõne tuli häirekeskusse kell 12.30 ja kestis poolteist minutit.

Päästekorraldaja andis kiirabile väljasõidukorralduse kell 12.34, kiirabi startis kell 12.36 ja jõudis sündmuskohale kell 12.41. “Seega võttis abi kohalejõudmine aega sellest hetkest, kui tuli kõne häirekeskusesse, 11 minutit, seejuures kiirabi väljasaatmine kaks minutit. Häirekeskus menetles antud juhtumit korrektselt,” kinnitas kommunikatsioonijuht.