Linna tegemisi ajakirjandusele vahendava Raepressi juhataja Alar Rästa, kelle poole sellistes küsimustes üldjuhul pöördutakse, eelmise nädala reede hommikul telefonile ei vastanud. Ka linna avalike suhete direktori Ain Saarna, meediajuhi Lev Vaino ja meediajuhi Mati Kirotari numbritelt ei õnnestunud tööpäeva hakul kedagi kätte saada. Linnavalitsuse nõuniku Liina Oja telefon andis vaid kinnist tooni.

Telefonitoru võttis esimesena Keskerakonna pressiesindaja ja Tallinna linnapea referent ja linnavolikogu kantselei avalike suhete nõunik Taavi Pukk, kes tõdes, et linnapea on tõepoolest mõnel korral ametiautot kasutanud, näiteks sõiduks Poska majja, kus ta kohtus Tallinna Ühistupanga juhtkonnaga.

„Linnapea viibib endiselt haiguslehel,“ kinnitas Pukk, kes soovitas täpsemat kommentaari küsida Tallinna linnavalitsusest, Raepressist. „Seal on praegu kollektiivpuhkuste aeg,“ nentis aga Pukk soovitusega proovida üldtelefoni.

Tallinna linnavalitsuse üldtelefonilt suunati kõne pärast pisukest pausi Raepressi toimetajale, Jaan Rõõmussaarele, kes enda sõnul tegeleb aga kommunaalvaldkonna ja linnateede ehitusega ning linnapea ametisõitude kohta midagi ei tea ega kommentaari anda ei oska. „Proovige erakonna kontorisse helistada,“ oli Rõõmussaare napisõnaline soovitus.

Keskerakonna pressiesindaja võttis taas toru reede pärastlõunal. Ta tõdes, et ei ole nendes asjades siiski piisavalt pädev, kuid on valmis isiklikult linnavalitsusest ametisõitude kohta järele pärima.

Reede õhtupoolikul, enne tööpäeva lõppu Pukk aga enam telefonile ei vastanud. Samuti ei õnnestunud teda ei telefoni ega meili teel kätte saada kogu järgneva arginädala jooksul.

Ametiautoga puhkusel

Mullu sügisel kirjutati ajakirjanduses, et linnapea Edgar Savisaar kasutab ametiautot puhkuse ajal. Toona tunnistas meer vastuses opositsioonipoliitiku Ain Seppiku arupärimisele, et on seda tõesti teinud.

„Ametiauto kasutamise vajadus või mitte vajadus on tingitud linnapea ametikohustuste täitmisest, seda ka puhkuse ajal,“ sõnas linnapea Savisaar. „Olen palju kordi kasutanud ka isiklikku autot ametiülesannete täitmiseks.“

Samuti tunnistas pealinna meer, et on kasutanud ametiautot puhkuse ajal sõiduks nii Eestis kui ka väljaspool Eestit „vastavalt ametialastele vajadustele“ ja sõiduks koju Hundisilma tallu Lääne-Virumaal. „Arvestades. et ainult ühistranspordi kasutamine ei võimalda mul operatiivselt täita teenistusülesandeid, on mul linnapeana võimaldatud garažeerida vajaduse korral ametiautot Hundisilmal,“ lausus Savisaar toona.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar on haiguslehel alates 18. maist.