“E-tervise süsteem hõlmab endast tohutut andmemahtu ning tegemist on olulisemalt keerukama infosüsteemiga kui seda on internetipank, mis on tavakasutaja jaoks e-teeninduse etalon. Eesti e-tervise projekt on maailmas unikaalne ning nii mõndagi tõrgeteta toimivat lahendust nagu näiteks üleriigiliselt toimivat Digipildi süsteemi käiakse siin üle maailma vaatamas,” ütles haiglate liidu esimees Urmas Sule.

Haiglate liidu juhatus kohtub juba lähiajal E-tervise sihtasutuse juhatusega, et arutada, kuidas leida lahendus veel mitte täielikult kasutusele võetud e-tervise projektidele. Kohtumisel on kavas arutada e-registratuuri ja e-saatekirjade küsimust. Haiglate liidu juhatus peab väga oluliseks, et aastas enam kui miljoni eriarstivisiidi broneerimise ühtse süsteemi ülesehitus oleks selline, et arstide tööaeg saaks efektiivselt kasutatud ning ei tekiks tühi- ega topeltbroneeringuid.

“E-tervise suurepäraselt toimivate näidetena võib tuua nii e-retsepti kui ka digipildi, mõlema projekti puhul on haiglate liit, e-tervise sihtasutus ja haigekassa teinud ettevalmistuse faasis väga intensiivset koostööd. Seega oleme optimistlikult meelestatud ka teiste e-tervise projektide õnnestumise osas,” lisas Urmas Sule.

Haiglate liidu täna Tallinnas toimunud üldkoosolekul arutati riigikontrolli auditi tulemusi e-tervise projektide kohta ning arutati võimalusi, kuidas haiglate liit saab veel täies mahus rakendumata projektide kasutuselevõtule kaasa aidata.