Arvestulikult tähendab see arstidele alampalka 1276,8 eurot kuus, õdedele 705,6 eurot kuus ja hooldajatele 403,2 eurot kuus. See on sama pakkumine, mille tegi haigekassa nõukogu eile hommikul ja milleks nõukogu haiglate liitu ka volitas.

"Kõik olulised töövõtjate nõudmised on selles lepingus kajastatud," ütles haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule. "Ainult palga osas ei suuda me kõiki nõudmisi täita tuleva aasta 1. jaanuarist, vaid soovitud palgatõus jaotub kahele aastale."

Alates 2014. aastast oleks arstide töötasu alammäär 8 eurot tunnis (arvestuslikult 1344 eurot kuus), õdede, ämmaemandate ja tervishoiu tugispetsialistide töötasu alammäär 4,5 eurot tunnis (756 eurot kuus) ning hooldustöötajate töötasu alammäär 2,6 eurot tunnis (436,8 eurot kuus).

Kollektiivlepe sätestab, et arst-residenti tasustatud tööaeg alates 1. jaanuarist 2013 on 40 tundi nädalas.

Sule avaldas lootust, et pakutud lepe võimaldab streigi lõpetada ja patsientidele arstiabi andmise taastada.

Läbirääkijad on ühisel seisukohal, millistele töötajate gruppidele ja millistele asutustele lepe laieneb ning kuidas käsitletakse koolituse ja tööaja arvestuse tingimusi. Samuti jõuti täna kokkuleppele, et arstide ja õdede töökoormuse normatiivide osas tehakse 20. detsembriks sotsiaalministeeriumile ühised ettepanekud.

Eesti Haiglate Liit saatis pärast täna toimunud läbirääkimisi kollektiivleppe projekti Arstide Liidu, Tervishoiutöötajate Kutseliidu, Eesti Perarstide Seltsi, Eesti Kiirabi Liidu, Eesti Õdede Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Ametiühingute Liidu esindajatele.