Tallinna tervisekaitsetalituse Harjumaa osakond tuvastas juunikuisel kontrollreidil, et Eesti Eine oli oma Ravi tänava köögis rikkunud hügieenieeskirju, kirjutab Postimees.

Osa puuvilju ei kõlvanud süüa, mõned prügikastid olid jäätmetest pungil, kasutusel olev vispel lebas põrandal. Toores linnuliha sulas sealsamas, kus võileibu valmistati. Osal töötajatel puudus eririietus.

Samuti sisaldas toit, mida Eesti Eine termostes haiglatesse viis, vaid 70 protsenti vajalikust kaloraažist. See jõudis patsientide söögilauale vale temperatuuriga, kas supp liiga jahtunult või kissell ülearu soojalt.

Tallinna tervisekaitsetalituse Harjumaa osakonna juhataja Kai Raska ütles, et Eesti Einel on olnud varemgi raskusi nõuete täitmisega. “Ettevõte on võtnud tellimusi juurde, aga nende köök jääb väikseks,” ütles ta. “Osa töötajaid täidab ülesandeid lohakalt.”

Ka oli Eesti Eine puudulikult täitnud toidu saatedokumente ja nende enesekontrolli süsteem lonkas. “Toidu valmistajatel on kohustus kirja panna, mis temperatuuriga toit termostes laiali veetakse,” ütles Raska. “Kuid osaliselt need andmed puudusid.”

Eesti Eine juhatuse liige Kaili Roonet põhjendas vigu firma finantsraskustega. “Need takistasid teha vajalikke investeeringuid, et nõudeid ja muutuvaid vajadusi täita,” ütles ta.

Rooneti sõnul peab sügiseks toitlustus vastama kõigile hügieeni- ja tervisekaitse eeskirjadele.

Eesti Eine toitlustab pealinnas seitset haiglat, tipp-perioodil saab neilt süüa 1000 patsienti kuus. Eesti Eine võitis 2000. aastal riigihanke Tallinna keskhaigla toitlustamiseks. Leping, mis sõlmiti enne Ida-Tallinna keskhaigla teket, kestab 2009. aastani. Samuti toitlustab Eesti Eine seitset Tallinna kooli.