Luumurru saanud tüdrukut opereerinud rohkem kui 20-aastase staažiga kirurg mingeid ohumärke ei märganud, tüsistuse põhjus võis aga olla arteri vigastus või infektsioon, tõdesid Narva haigla arstid.

Narva haigla juhatuse liikme Olev Sillandi sõnul võis tüdrukul tüsistust provotseerida võimalik arteri trauma, mis tekkis luumurru käigus, kirjutab ERR Uudised. "Teine asjaolu, mis võis olla ka kaasuvalt ja mida ei saa eitada, on see, et trauma käigus võis tekkida kudede infektseerumine. Haava jäsemel ei olnud, oli marrastus," rääkis Silland.

Ida prefektuur algatas kriminaalmenetluse, et uurida, mis juhtus Narva haiglas, kus luumurru tõttu kipsi saanud kuueaastasel tüdrukul amputeeriti ülejärgmisel päeval käsi.

Juuli keskel kukkus Leonsia mänguväljakul mängides ja kurtis valu käes. Isa Aleksei läks tüdrukuga Narva haiglasse, kus pandi diagnoos: kinnine luumurd. Last opereeriti samal õhtul, pandi kips peale ja kirjutati järgmise päeva lõunaks haiglast välja, vahendab BNS.

Isa sõnul kurtis tüdruk haiglas enne kojusaamist, et käsi valutab, kuid meedikud selgitasid, et pärast operatsiooni on see täiesti normaalne. Öösel aga hakkas tüdrukul päris halb ja murelik isa viis ta uuesti haiglasse. Kella viie paiku hommikul registreeriti nad ooteruumis ära, kell 9 helistas mees abikaasale ja ütles, et nad viiakse kiiresti Tallinna. Kui kips ära võeti, tütre käsi paistes ja kummaliselt täpiline.

Tallinna haiglasse jõuti kella poole 12 paiku ja seal ütlesid arstid vanematele, et käsi tuleb kohe amputeerida, sest see on ainus võimalus lapse elu päästa.Perekond kirjutas politseisse avalduse, nende hinnangul on juhtunus süüdi Narva haigla arstid.

Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul alustas politsei juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatuse tõttu. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.