Fraktsiooni aseesimehe Indrek Raudse sõnul peetakse valeandmete all silmas palgakokkuleppe täitmiseks lubatud summade ja kulupõhistele hindadele üleminekuga seotut. “Siin on haigekassa selgelt vassinud,” ütleb Raudne. “Fraktsiooni seisukoha järgi ei saa niimoodi edasi minna ja haigekassa juhtimine tuleb just juhatuse tasemel tõsiselt üle vaadata,” vahendab Maaleht.

Nädal aega hoolikalt saladuses hoitud info jõudis leheni fraktsiooni liikme Andres Korgi elektronkirja kujul, milles Kork valitud tohtritele nõupidamise otsustest napisõnalise ülevaate annab.

Haigekassa juhatuse esimehele Hannes Danilovile pole jutt tema tooli kõikumisest uudiseks. „Kuni asi pole ametlik, teen oma tööd edasi.” Danilov väidab, et vähemalt enda teada pole juhatus valeandmeid esitanud.

Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimehe Peeter Mardna hinnangul on otsuse taga poliitiline konflikt. “Respublikaanid tegid otsuse, aga haigekassa juhatuses on palju reformiste,” toob ta vastaspooled välja. “Danilov tehakse lihtsalt patuoinaks,” ennustab Mardna tulevikku.

Pomerantsilt, kes on ka haigekassa nõukogu esimees, ei õnnestunud kommentaare saada.

Haigekassa kolmeliikmelisse juhatusse kuuluvad peale Danilovi Arvi Vask ja Maigi Pärnik-Pernik. Juhatus on vallandatud, kui haigekassa nõukogu 15 liikmest 10 on selle poolt.