Hüvitatavat summat ei saa hetkel prognoosida, kuna ravi Türgis pole veel lõppenud. Otsuse, millal on võimalik Ralf Eestisse tuua, teevad Türgi arstid lähtuvalt lapse tervislikust seisundist, teatas haigekassa kommunikatsioonispetsialist.

Haigekassa soovitab reisides alati teha reisikindlustuse, sest väljaspool Euroopa Liitu ei kata Eesti haigekassa kindlustatute vajaminevaid ravikulusid ning kindlasti peaks enne kindlustuse sõlmimist tutvuma lepingutingimustega.

Mitmed kindlustusseltsid ei kindlusta raseduse ja sünnitusega seotud kulutusi või teevad seda ainult osaliselt. Samuti tasuks rasedatel ja kroonilistel haigetel konsulteerida arstiga enne reisi planeerimist.

Ralfi ema sõlmis enne Türgisse puhkusereisile minekut endale reisikindlustuse, kuid sündimata lapsele polnud võimalik seda teha. 11. juulil tegi ta haigekassale avalduse, milles palus aidata poja ravi eest maksmisel Türgis. Eesti haigekassa juhatus arutas võimalusi avalduse rahuldamiseks ja otsustas lapse ravikulud tasuda Eestis kehtivate tervishoiuteenuste hindade alusel. Juhtumi teeb eriliseks see, et sündimata last ei olnud võimalik enne reisi kindlustada ning sünnitus oli enneaegne.