Küsimusele, kuidas vehklemishalli rajamine läheb, vastas linnapea, et eskiis sai just valmis ja asjaga liigutakse pidevalt edasi. Samuti kinnitas ta, et hoone täpne maksumus pole veel teada, ent see peaks jääma kuskile 700 000 euro kanti. Kust see raha võetakse ta aga veel ei tea. „Kui vaja võtame laenu,“ sõnas Sukles ja lisas, et on kirjutanud ka tagasihoidliku kirja kultuuriministeeriumile, et sealt abi paluda, kuid pole seni veel vastust saanud.

Kultruuriministeeriumi pressiesindaja Meelis Kompuse sõnul tuli abipalve ilusti kohale, seda menetletakse ja ministeerium vastab linnapeale kindlasti. "2016. aasta riigieelarve piirides seda praeguse teadmise põhjal rahastada ei saa, kuid riigieelarvet menetleb ja peab vastu võtma ikkagi Riigikogu," täpsustas Kompus.

Küsimusele, kas on põhjust muretseda, et vehklejad hallita jäävad, kuna nii palju raha järsku jalgpalli alla pandi, kinnitas Sukles, et selliseks hirmuks pole mitte mingit põhjust. „Vehklejad on aastaid treeninud nii halbades tingimustes, et uue halli rajamine on täiesti möödapääsmatu,“ sõnas ta ja lisas, et ega raha maailmast kadunud ei ole.

Suklese sõnul peaks vehklemishall valmima järgmise aasta lõpus.

Haapsalu teatas juunis Lääne Elule, et umbes pool rajatavast hallist saab kaetud vehklemisradadega, lisaks hakatakse saali kasutama koolivõimlana ning luuakse võimalus lauatennist mängida.