Idee kohaselt rajatakse alale täismõõtmetes, rahvusvahelistele nõuetele vastav tribüünidega jalgpallistaadion koos seda toetava treeningkompleksi ja infrastruktuuriga. Staadioni juurde on plaanis rajada administratiivhoone ning ka majutuskompleks ja sporditarvete pood, juurdepääsuteed ja parkimisplatsid.

Alale jalgpallistaadioni rajamist soovib Nõmme Jalgpalliklubi Kalju, mille edasise arengu ja toimimise seisukohalt on lisaks klubi poolt kasutatavale Hiiu staadionile hädavajalik iseseisva treeningkompleksi ja esindusstaadioni rajamine.

Rannamõisa tee 1 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu eesmärk on moodustada kinnistute ümberkruntimise ja maakasutuse sihtotstarvete muutmise teel 70% sotsiaalmaa (ühiskondlike ehitiste maa) ja 30% ärimaa sihtotstarbega krunt tribüünidega jalgpallistaadioni ja administratiivhoone ehitamiseks. Lisaks analüüsitakse võimalust ehitada planeeringuala lääneossa ärihoone.

Planeeritava maa-ala suurus on 6 ha. Planeeritav maa-ala asub Rannamõisa tee ääres Haabersti ristmiku vahetus läheduses.

Detailplaneeringuga kavandatav on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga, mille kohaselt on planeeritava maa-ala juhtotstarve linnosa keskuse segahoonestusala, mis on mõeldud eeskätt kaubandus-teenindus- ja vaba aja harrastusega seonduvatele ettevõtetele ja asutustele.

Algatamisettepanek vastab ka Haabersti linnaosa üldplaneeringule, mille kohaselt on maa-ala juhtotstarve segahoonestusala, kus võivad asuda korruselamud, kaubandus- ja teenindusasutused, äri- ja büroohooned, keskkonda mittehäiriv väiketootmine, kultuuri- ja spordiasutused jm hooned, millel on linnalikku elukeskkonda teenindav funktsioon..

Algatatava detailplaneeringuga antakse kogu ala kohta terviklahendus, mis võimaldab integreeritud äri- ja spordikeskuse tekkimise Rannamõisa tee äärde. Lisaks hoonestusele on oluline lahendada liiklusküsimused, sealhulgas Rannamõisa tee – Kaeravälja tn – planeeritava tänava ristmik, mis on üks Pikaliiva asumi olulisi juurdepääsuteid.

Detailplaneeringu koostamise algatamise ettepaneku tegi 21. augustil 2013 Nõmme Jalgpalliklubi Kalju. Detailplaneeringu algatamise taotluse juurde on lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostanud OÜ Puusepp & Mänd. Tallinna Linnaplaneerimise Amet ja Nõmme Jalgpalliklubi Kalju sõlmisid 4. novembril 2013 planeeringu koostamise tellimise ja koostamise õiguse üleandmise lepingu.