Viik rääkis, et  valimissedelitele võiks sisse viia „ei kõigile“ valiku. „Kui see valik peaks saama üle 50 protsendi häältest, saaks poliitikud, kel on oht saada see tulemus, teada sellest varem kui inimesed nende vastu tänavatele tulevad,“ põhjendas ta.

Sarnaselt presidendi valimistele pakkus Viik rotatsiooni ideed ka riigikogu valimistele, et üle kahe valitsemisja ei saa saadik järjest valitseda - pärast võib tagasi tulla. Viigi hinnangul tuleb selline aeg-ajalt esile tulev sabatipuhkus pikaajaliste erakondade tervisele kasuks.

Ka pakkus Viik ideed, mis on mõeldud vältima tsentraliseerimise ideed - hajutatud riigikontseptsioon, mille eeskujuks võiks võtta internetist pilveidee. „Mitte üks-kaks elektrijaama, vaid palju rohkem,“ kõneles ta. „Riigis tähendaks see seda, et juhtimisotsused tuleb langetada nii alla kui võimalik ja nii kõrgel kui vajalik.“

Viigi sõnul tähendab hajutatud riik sitkemat riiki.

Viik pakkus ka idee, mis kannaks nime „Eesti otsib põhiseadust“. Selline üritus võiks tema kujutluses toimuda iga 25 aasta tagant „Teeme ära!“ mõttetalgute ja Superstaari ühendava kombinatsioonina. „Mina olen saanud kehtiva põhiseaduse poolt hääletada, minu lapsed ei ole, aga nad peavad saama kaasa rääkida,“ põhjendas ta.