Delegatsiooni liikmete hinnangul on Gruusias vaja veel palju pingutada, et tagada avalik-õiguslikus ringhäälingus erakondadele võrdne kohtlemine. Opositsioonierakondadel on Tbilisis raskusi oma seisukohtade esitlemisel avalikkusele, ütlesid külalised ERR pressiesindaja teatel.

“Eesti poliitiline ja meediakultuur on arenenud sinnamaani, et poliitiliste debattsaadete puhul ei tule kõne allagi oluliste seisukohtade mahavaikimine,” ütles kohtumisel ETV ühiskonna- ja poliitikasaadete juht Andres Kuusk. “Otse vastupidi, aeg-ajalt on ka äärmuslikke juhtumeid, kus juhtiv erakond ei soovi teledebatis osaleda, sest tahab end mingist teemast distantseerida.”

“Valimiseelsel ajal on lisaks tavapärasele ajakirjanduseetika normistikule vaja järgida ka konkreetseid reegleid valimiseelsete debattide tasakaalustatuse kohta,” ütles rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk. “Ajakirjanduseetikat pole vaja seadusesse kirjutada, kuid reeglid peavad olema avalikkusele üheselt teada ja neid tuleb vabatahtlikult järgida.”

Rahvusringhäälingut külastasid täna Gruusia Konservatiivide Partei juht Kakha Kukava, Vabariikliku Partei juht David Usupašvili ja endine välisminister, erakonna Gruusia Tee juht Salome Zurabišvili.