Läinud nädalal ehk 11.–17. detsembrini pöördus terviseameti andmetel ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 3719 inimest, kellest ligi 40 protsenti olid lapsed.

Haigestumiste arv püsib stabiilsena ning grippi haigestumine madalal tasemel. Samal ajal jätkub uute gripiviiruste kinnitamine laboratoorselt. Möödunud nädalal kinnitati kolm A-gripi ja kuus B-gripi viirust.

Valdavalt oli haigestumiste puhul tegu kas rinoviiruste või RS-viirustega, vastavalt 26 ja 21 protsendil juhtudest.

Suuri erinevusi haigestumuses maakondade lõikes ei olnud. Haigestunute hulgas oli enim kuni nelja-aastaseid lapsi, kuid haigestunute hulga mõningane kasv oli seotud pigem vanemaealiste, 65-aastaste ja vanemate inimeste haigestumisega.

Haiglaravi on sel gripihooajal vajanud kaks kuni nelja-aastast last, üks täiskasvanu vanuses 20-64 aastat ja kolm vanemaealist vanuses üle 65 aasta.

Domineerivaks gripiviiruseks on praegu A-gripiviiruse tüvi H3N2. Kuna selle gripiviiruse põhjustatud haigestumised kulgevad raskemini eakate hulgas, siis palub terviseamet arstidel nende inimeste haigestumise korral kindlasti võtta ka gripiviiruse proovid.

Grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumuse intensiivsust hindab terviseamet praegu madalaks. Gripiviiruse levikut ei täheldata ja registreeritakse üksnes üksikuid haigusjuhte.