Bemise meeskonda kuuluv Saksa teleajakirjanik Jutta Rabe ütles eile laevaraadio teel Rootsi ajakirjanikele, et uurimismeeskond on saavutanud teatavat edu ning liigub edasi samm-sammult.

Eesti ajakirjanikega samuti laevaraadio teel suheldes kinnitas Rabe, et ekspeditsiooni kõik tulemused, kaasa arvatud kõik vrakil filmitud materjalid, avalikustatakse mõne aja pärast Saksamaal.

Eesti ajakirjanikele kaatrist paar põgusat lauset hõiganud Gregg Bemis näis eile õhtul samuti enesekindel. «Nüüd ma tean, mida ma otsin, kuid ma pole seda veel leidnud,» teatas Bemis. Ta lisas, et ekspeditsioon kestab veel vähemalt neli päeva.

Lisaks kostus üleeile õhtupoolikul raadioeetris Bemise emalaeva One Eagle ja talle appi saabunud puksiirlaeva Bülk vaheline raadiokõnelus, milles One Eagle teatas kaaslasele «millegi huvitava leidmisest Estonial».

Baaslaeva One Eagle ümbrusse oli ka eile kogunenud tavapäraselt palju väiksemaid aluseid, kes tuukrite tegevust jälgisid. Väikese vahejuhtumi põhjustas Rootsi ajakirjanike sinine kaater, kes sukelduvatest tuukritest liiga lähedalt mööda sõitis ning selle eest Bemiselt raadio teel sõimata sai.

Seevastu Bemise suhted teiste tema tegevuse jälgijatega — Rootsi, Soome ja Eesti piirivalvuritega — on head.

«Bemis käitub härrasmehelikult ja korrektselt, informeerib meid igast oma ettevõtmisest ise või siis vastab meeleldi meie küsimustele,» ütles sündmuskohal Eesti piirivalvet esindav Eerik Kirsimaa.

Kirsimaa sõnul on meeleolu sündmuspaigal viibivate naabermaade piirivalvurite seas võrreldav kalmistul viibimise meeleoluga. Tehakse tööd ja jälgitakse uuringuid, kuid see kõik on tavapärasest tööst erinev.