Keskerakonna noortekogu palus nädalavahetusel rahvusvaheliselt looduskaitseorganisatsioonilt toetust sajakonna paari käeraudade näol, et vajaduse korral Kaarli puiestee allee kaitseks ennast puude külge aheldada.

Greenpeace saatis vastuse, mis avaldas põlispuude kaitseks kavandatud aktsioonile toetust, kuid teatas, et materiaalset abi ei ole kahjuks võimalik anda, ütles BNS-ile Keskerakonna noortekogu abiesimees Mart Viisitamm.

Noored keskerakondlased saatsid Greenpeace’ile vastukirja, milles avaldasid valmisolekut aidata kaasa mõjuka looduskaitseorganisatsiooni esinduse avamisele Eestis.

Eestile lähim Greenpeace’i esindus asub praegu Helsingis.

Viisitamme sõnul on noored keskerakondlased endiselt valmis aktsioonideks Kaarli puiestee allee kaitseks, kuna käeraudu on võimalik hankida ka Eestist.

Keskerakonna noortekogu kavatseb kõigepealt korraldada põlispuude kaitseks pikette, kuid kui sellest abi ei ole, siis ka jõulisemaid aktsioone.

Kaarli puiestee puud pääsesid esialgu lageraiest, kuna linnavolikogu keskkonnakomisjon otsustas esmaspäeval tellida allee uuenduskavale rahvusvahelise ekspertiisi. Linnavõimud otsustavad puude mahavõtmise pärast ekspertiisi tulemuste selgumist.

Tallinna linnapea Jüri Mõisa sõnul on Kaarli puiestee hooldamata põlispuud nagu metsapuhmak, mis varjab ilusat vaadet Kaarli kirikule ja Vabaduse väljakule ning seetõttu on puude väljavahetamine iseenesestmõistetav.

Mõis kinnitas eelmisel kolmapäeval, et puude väljavahetamise põhjuseks ei ole maa-aluse parkla rajamine allee alla, kuna puud tuleks välja vahetada ka ilma selleta. Linnapea sõnul tuleb anda Kaarli puiesteele tagasi selle ajalooline ilme.