"Minu üleskutse oleks see, et jaanuarist teha minimaalse tarbimise kuu," kutsus Gräzin Delfi vahendusel üles.

Gräzini sõnul on mõttekas oodata ära oodata järgmine palgapäev, sest siis langevad summad proportsioonidesse. "Taskus peaks võimaluse korral olema nii palju raha, kui kulutate kahe-kolme nädala jooksul ostmiseks, olgu siis söögid või muud igapäevased kulutused ja kommunaalmaksed jne."

Reformierakondlane ütles, et kõik see, mida on vähegi võimalik jätta ostmata, tuleks jätta ostmata. "Kui on plaanis osta pesumasin, vahetada ära aiavärav või tellida meister korstent remontima või midagi olulisemat tegema - mitte mingil juhul praegu. Me ei oska hinnata, mis on kallis ja mis on odav," märkis Gräzin.

Poliitik sõnas, et kirjutab ise ja soovitab ka teistel kodus kirjutada paberile kõik igapäevased kulud - soojaarved, elektriarved, autoliisingu, eluasemelaenu jne. "Ma tean, mis summad need on ja ma kirjutan need endale paberil eurodes välja ning kleebin selle paberi omale laualambi külge. Siis ma tean, mida see tähendab, et mul läheb nii palju selle ja selle asja peale ära," rääkis poliitik.

Kuidas aga ülim kokkuhoid aasta esimesel kuul riigi maksulaekumistele mõjuda võib? "See ei oma tähtsust. Kõik tasakaalustub ära juba suveks. Kõik maksud laekuvad, käibed tulevad, majanduskasv, kõik tuleb. Praegu unustame ära sellised asjad nagu riigieelarve tasakaal, inflatsioon jne. Praegu on see hetk, kus inimene peab mõtlema isikliku eelarve peale," vastas Gräzin ja lisas lõpetuseks, et minimaalsel tarbimisel on ka teine eelis - see toob ka poodides hinnad alla.