"Reaalselt võidab uus Rahvaliit. See on Rahvaliit, kelle baasiks on maal tootev tootja. Võidab uus agraarühendus," rääkis Gräzin Delfile.

Gräzini hinnangul on Rahvaliidus üks oluline asi tagurpidi - mida vanemad rahvaliitlased, seda edumeelsemad. "Reiljan ja Rüütel on 21. sajandi poliitikud, Rüütli ja Liivat kuuluvad aastasse 1970. Nii imelik kui see ka pole, aga see on nende hariduse viga. Asi on nimelt selles, et nad on saanud väga viletsa sotsioloogilise hariduse ja nende ettekujutus kolhoosist ja selle puudumisest on absoluutselt vale. Aga Reiljan ja Tuiksoo teavad, kuidas oli maal valesti. Ja neil võivad tulla ideed, kuidas tuleb maal ajada asju õigesti," sõnas riigikogulane.

Gräzin lisas veel, et sotsid on lootnud kogu Rahvaliidu lõhenemisest kasu lõigata, aga tulutult. "Sotside pikaajaline eesmärk on alati olnud Rahvaliidu kaotamine sellisel kujul. See algas juba Ilvese valimise aegadel ja kogu see Reiljani-vastane kampaania on algatatud nende politseinike poolt, kes tegelikult on toetanud sotse."

"Ma arvan, et sotsid on siin viltu arvestanud ja sotside viltuarvestus seisneb selles, et ei eksisteeri enam sellist klassikalist proletariaati ja maaproletariaati, keda nad suudaksid kontrollida. Politseisotsid rehkendasid valesti," märkis Gräzin.