Õppus Kevadtorm hõlmab sel aastal Tartu, Põlva, Võru ja Valga maakondi ning on peamiselt Luunja, Mäksa, Võnnu, Ülenurme, Kambja, Haaslava, Meeksi, Vastse-Kuuste, Ahja, Mooste, Räpina, Veriora, Orava, Kanepi, Valgjärve, Kõlleste, Laheda, Mikitamäe, Lasva, Rõuge, Sõmerpalu, Puka ja Õru valdades.

Kokku osaleb õppusel ligi 6000 kaitseväelast nii Eestist kui kümnest liitlasriikidest.

2. jalaväebrigaadi alluvuses olevad üksused alustasid paiknemisaladele liikumist nädala alguses ja siis liikus ka Õrusse Kuperjanovi jalaväepataljon ning Moostesse Viru jalaväepataljon. Vastast mängiva 1. jalaväebrigaadi üksused asuvad üksuste koostööharjutuse faasis (04.–12.05.2016) keskpolügoonil ning liiguvad Võrru õppelahingute alguseks ehk 13. maiks.

Kaitseväe üksused osalevad õppusel oma tavapärase varustuse, tehnika ja relvastusega: Scoutspataljon kasutab soomustransportööre Sisu XA188, Viru jalaväepataljon liigub soomukitel Sisu XA180. Pioneeripataljoni ajateenijad kasutavad õppusel sügisel Ukrainast soetatud lahingutoetussillasüsteemi TMM-3M. Tankitõrjujad kasutavad tankitõrjesüsteeme Milan ja Javelin. Õhutõrjepataljon kasutab enda relvastusse kuuluvaid 23mm õhutõrjekahureid ZU-32-2 ning raketisüsteemi Mistral. Viimasest saavad ajateenijad ka 5. mail Rutjal lasta.

Suurtükipataljon kasutab 122mm kaliibriga haubitsaid, suurtükiväelaste lahinglaskmised on 20. mail.

Hollandlaste mehhaniseeritud jalaväekompanii kasutab jalaväe lahingumasinaid CV9035, ameeriklased soomustransportööre Stryker.
Kevadtormil lendavad ka Eesti õhuväe kopterid Robinson-44, Poola ründelennukid Su-22 ja Ameerika Ühendriikide hävituslennukid F15. Õppusest võtavad osa ka praegu Balti õhuruumi turvavad Ühendkuningriigi Ämaris paiknevad hävitajad Eurofighter Typhoon.