Andres Anvelt allkirjastas hiljuti määrused, milles öeldud, palju PPA tippjuhtide tasud mai algusest tõusevad. Summad on näha allolevas tabelis. Näiteks Elmar Vaheri töötasu kerkis 1000 euro võrra ehk arvutuslikult on see ligi 21 protsenti.

Kuidas on aga tema alluvatega? Näiteks tänavu investeerib PPA palkade tõstmisesse kokku 4,5 miljonit eurot. Minimaalne politseiniku palk kerkis 975 eurolt 1075 eurole. Palgatõus on sel juhul vaid pisut üle 10 protsendi. Ka on Anvelt viidanud, et järgmisel aastal tõusevad politseinike palgad keskmiselt 10 protsenti.

Siseministeeriumi poolt täpsustati Delfile, et kõrgemate politseiametnike palgad vaadati läbi seoses peadirektori uue ametiaja algusega. "Palkade määramisel analüüsiti ametikohtade ülesandeid ja vastutust. Mõnedel ametikohtadel oli vastav palgamäär näiteks teatud protsent peadirektori palgast. Töötasu läbivaatamine on igas organisatsioonis tavapärane. Järgmisest aastat tõuseb ka teiste PPA töötajate palk tulenevalt hiljuti lõppenud riigieelarve strateegia läbirääkimistel saavutatud kokkuleppest," ütles ministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Kristiina Herodes.