Eile Tartu kohtumajas toimunud kriminaalasja eelistungil esitas GoBusi kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi kohtule taotluse istungi kinniseks kuulutamiseks GoBusi ärisaladuse kaitseks. Kaitsja põhjendas oma taotlust sellega, et kriminaalasjas tuleb seoses GoBusi osalemisega riigihankes vaatluse alla GoBusi äritegevust puudutav dokumentatsioon, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Teiste süüdistatavate kaitsjad toetasid eelistungil seda taotlust. Samuti ei vaielnud taotlusele vastu süüdistusakti koostanud Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss.

Kohus leidis, et on olemas alus kohtuistungi kinniseks kuulutamiseks GoBusi ärisaladuse kaitseks. Süüdistusakti sisust nähtub, et kriminaalasja süüdistus puudutab tõepoolest muuhulgas GoBusi osalemist liinivedude korraldamiseks väljakuulutatud riigihankes 2006. aastal. Seega on usutav, et kohtuistungil tuleb vaatluse alla ka GoBusi äritegevust puudutav dokumentatsioon. 19. oktoobril 2000 vastuvõetud ja süüdistuses märgitud tegude toimepanemise ajal kehtinud riigihangete seaduses oli sätestatud ärisaladuse kaitse põhimõte, mis hõlmas ka riigihanke pakkumises osalejate äritegevuse kohta saadud informatsiooni.

Kriminaalmenetluse seadustiku kohaselt võib kohus istungi kuulutada osaliselt või täielikult kinniseks riigi- või ärisaladuse või salastatud välisteabe kaitseks. Kuna GoBusi osalemist riigihankes puudutab suur osa süüdistuse mahust, pidas kohus otstarbekaks kohtuistung kinniseks kuulutada täielikult. Osaliselt kinniseks kuulutamise korral oleks asja arutamise käigus väga raske kui mitte võimatu tõmmata piiri, millest alates oleks istung avalik ja millest alates kinnine.

Poolte ettepanekul ja nõusolekul hakatakse kriminaalasja arutama tuleva aasta aprillis ja mais Põlva kohtumajas.

Georg Trašanovit süüdistatakse ametiisikuna pistise ja altkäemaksu võtmises, Kalle Muru pistise ja altkäemaksu andmises, Aivo Pärna pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, Valter Keisi pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ning Gobusi pistise ja altkäemaksu andmises.