Delfi lugeja küsis online-intervjuus Reimo Metsalt, miks ta tegeleb oma maailmavaate propageerimisega ning kuidas saab ta oma lapsi ja lapselapsi kaitsta maailmavaate eest, mis viib selleni, et Eesti rahvas ei ole enam jätkusuutlik?

Mets vastas, et Eesti rahva jätkusuutlikuse panemine tema õlgadele on absurd. "Geide olemasolu, geidest rääkimine ja geide aktsepteerimine ei vähenda kuidagi Eesti rahva jätkusuutlikkust," sõnas Mets. "Siinkohal tuleb heterodel endal vaadata peeglisse, geid sünnivad samuti heterosekusaalsest suhtest. Lõpetage seksimine ja kõik Teie probleemid ongi lahendatud."

Mets märgib, et homoseksuaalsuse propageerimises süüdistamine on üks kõige levinumaid ja kulunumaid arvamusi, mis on ajendatud sellest, et heterodel on hirm, et geid äkki pööravad kedagi ka geiks. "Ei, geid ei pööra kedagi geiks — sa kas oled või ei ole, ja nii lihtne see ongi," nendib Mets.

Metsa sõnul ei teate homoseksuaalsuse põhjuseid  tänaseni. "On mitmeid arvamusi, kuid selgeks on saanud üks fakt — et homoseksualism ei ole nakkushaigus ega inimese vaba valik. Samuti ei ole millegi teadlikult valitava harrastuse või elustiiliga, need on stereotüüpsed arusaamad, mida on raske muuta. Reeglina on sellised arvamused ajendatud vähesest haritusest."