Augusti lõpus kirjutas Delfi, et Gustav Adolfi Gümnaasiumi Hendrik Agur soovib uuest õppeaastast oma koolikoosseisu meeskokka, kes oleks kuulsa briti telekoka Jamie Oliveri moodi. Delfi uuris, kuidas otsingud on sujunud.

Agur tunnistas Delfile, et otsingud on oodatust keerulisemaks osutunud. Viimane päev kandideerimiseks oli 1. septembril ning kandidaate oli kokku üheksa, vestlusel käis neid mõnevõrra vähem ja köögis proovipäeval on Aguri sõnul käinud vaid mõned. "Kahjuks aga tänaseks ei ole sobivat kandidaati leidunud," nentis Agur.

"Oleme soovinud kokakandidaadilt visiooni, kuidas ta näeks koolitoitlustamise arendamist. Tuleb tõdeda, et koka ametit pidavad inimesed ei ole just kõige paremad kirjamehed. Aga tihti on kirjutamine, oma visiooni omamine ja jõuline tegutsemine omavahel seoses," seletas Agur.

Direktor tunnistas, et kriteeriumid on kõrged, mistõttu on ehk mõni potentsiaalne kandidaat ära ehmatanud ja tulemata jätnud. "Aga arad inimesed meile ka ei sobi. Peab olema julgust, tarmukust ja soovi läbi lüüa. Meil töötamine ei ole kindlasti mugav ja luksuslik, küll aga palju loovust ja nii enda kui organisatsiooni arendamist pakkuv," rõhutas ta.

Agur ütles, et otsingud jätkavad ja kõigil, kes soovivad suure kooli toitlustamist parendada ja sööklakultuuri arendada, soovitab ta kandideerida e-maili konkurss@gag.ee vahendusel.

Kuigi algselt ütles Agur välja, et sooviks just meeskokka nagu Jamie Olivergi, ei ole mehi konkursil seni eriti näha olnud. "Olgu ka öeldud, et laiendame kandidaatide ringi. Meestest pole siiani asja olnud, mis paneb… tõtt-öelda imestama. Äkki on naised tragimad?" arutles Agur.