"Kurvaks teeb asja juures see, missusugustel ajenditel finantskontoll läbi viidi. Alati võib kontrollida ja see on tervitatav, aga et ühel inimesel on haiglaslik kättemaksuhimu ja ta suutis oma ametiseisundit tarvitades selle protsessi käivitada ning teda ka kuulati, see teeb tõesti kurvaks," ütles GAGi direktor Hendrik Agur Delfile.

"Ma saan nendest kontrollijatest aru. Eks nad vaatasid, et tulemus hakkab väga lahja tulema ja neid hakatakse võibolla süüdistama paberi valmiskirjutamises. Seepärast pidid kaks korda kontrollima," lisas ta.

Agur peab imelikuks ka asjaolu, et kontrollijärgset raportit pole ta senimaani isiklikult näinud. "Kusjuures mina olen seda seni vaid ajakirjandusest lugenud, mingit raportit või kokkuvõttet ma näinud ei ole," ütles Agur.

Kuigi Agur saab enamike Tallinna koolijuhtidega väga hästi läbi, siis vimm eliitkooli direktori vastu on peale Märt Sultsi ka Merivälja kooli direktoril.

"Jah, Merivälja kooli direktor on millegipärast mu peale vihane. Ta on hariduskomisjoni esimees seal volikogus ja Märt Sultsiga ühest parteist, nad on nagu sukk ja saabas," ütles Agur. "Neil on seal piisavalt mõjuvõimu ja nende enda koolidel võibolla nii hästi ei lähe, seega on nad kadedad ja tigedad," arvab koolijuht.

Vastavalt haridusameti juhataja käskkirjale viis kontrollkomisjon läbi plaanivälise kontrolli Gustav Adolfi Gümnaasiumis (GAG).

Kontrolli käigus tutvuti ja kontrolliti eelarve täitmist ja selle jälgimist, majandamiskulude eelarvet ja selle täitmist, sihtotstarbeliste eraldiste kasutamist, töötasu eelarvet, lepingute täitmist ja järelevalvet, personali ja töölepingute vormistamist.

Kontrolli ulatus kujundati vastavalt linnavolikogu liikme Märt Sultsi 8. ja 22. septembri arupärimistest.