Praeguseks on kodulehelt koonduslaagri väravast tehtud pilt eemaldatud. Gasterm Eesti OÜ tegevjuht Sven Linros, kes on juhtumisi IRLi liige, ütles Eesti Päevalehele, et ta ise tegi selle pildi Auschwitzis käies ning seda kasutati, kuna gaasikütet seostatakse tihti holokausti sündmustega. „Kuuleme tihtipeale naljasid teemal, et Hitler tappis end ära, kuna sai gaasiarve.“

Linrosi sõnul oli põhjus, miks koonduslaagri värava pilti kodulehel kasutati, hoopis see, et kui tema isiklikult käis Auschwitzis kohal (ja tegi ka kõnealuse pildi), kasutati ka sealsetes majades tema üllatuseks maagaasikütet. „Gaasikütte kohta kommenteeritakse tihti, et gaasiküte plahvatab, gaasiküte mürgitab, kuid Auschwitzis kasutati mürgikapsleid, mitte maagaasi ja gaasipõleteid.“

Linros väitis mitmel korral oma kommentaaris, et tegemist ei olnud provokatsiooniga, kuid lõpuks ta siiski lisas, et „kerge provokatsioon polnud võibolla kõige õigem mõte. Mõned vihased kirjad on tulnud inimestelt, kes ei ole olnud samal nõul.“ Linros ütles ka, et kuna nende kodulehel käivad inimesed on üldiselt nende endi kliendid, kellele ta on ka oma mõtet selgitanud, ei ole pildi kasutamisest siiamaani probleemi tulnud. Foto ei olnud Linrosi sõnul mõeldud reklaamiürituseks või ka seal igaveseks üleval olemiseks.

„Pole suurteks vaidlusteks ega ka meedia tähelepanuks valmis,“ sõnas Linros Eesti Päevalehele antud kommentaari lõpus ning ütles, et pilt eemaldatakse kodulehelt.

Ta kinnitas ka, et mõistab Auschwitzi kuriteod hukka ja tundis seda paika külastades õõvastust nende tegude ees.

Auschwitzi koonduslaagris suri aastatel 1940-1945 väidetavalt 2,5 miljonit inimest, kellele lisandus pool miljonit nälga ja haigustesse surnut. Suur osa vangidest tapeti gaasikambrites mürkgaasi Zyklon-B abil.