Lume sulamisest tingitud üleujutuse tõttu on täna ja homme liiklusele suletud Võru maakonnas Kuutsi-Peebu maantee, teatas maanteeinfokeskus. Üle ujutatud maanteel toimub ümbersõit Mehka kaudu. Vaata videost!

Vaata piltidelt, milliseks on kevadveed selle teelõigu muutnud - tundub, nagu oleks tegu hoopis jõesängiga, mitte maanteega.

Mõniste vallas suletud teelõiku uudistamas käinud Delfi kaastöötaja kirjeldab, kuidas ta kaugelt vaadates oli pettunud, sest eeldas näha suurt järve keset teed. "Lähemal selgus, et järve ei saa tekkida, kuna sulavesi liigub kõrgemalt allapoole. Paistab, et sulavesi tuleb tee ühelt poolelt ja suubub alla teisele poolele. Nähtavasti on vesi varem esialgu tee pinnal voolanud ja jõudu kogudes hakanud pinnast minema uhtuma. Mõne päeva pärast on ilmselt ojast saanud väike jõgi, kust enam üle ei hüppa."

Tunni aja jooksul käis mitu uudistajat nii jala, rattaga kui autoga. Ühe kohaliku mehe sõnul olla siin ka varasematel aastatel väga vesiseid aegu olnud.

"Muid tõkkeid peale tupikumärgi pole ning kõrgema autoga julgemad ületavad uhtunud koha muretult. Praegu saab takistust ületada veel ka jala," kirjeldas fotode autor.